Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Στην Ελλάδα θα λειτουργήσει το 1ο Θερινό Σχολείο στην Ιατρική και Βιοεπιστημονική Έρευνα και Διαχείριση


ΚΥΡΙΑΚΉ, 18 ΜΑΡΤΊΟΥ 2012


Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος (WHBA) ανακοίνωσε τη λειτουργία του 1ου Θερινού Σχολείου του στην Ιατρική και Βιοεπιστημονική Έρευνα και Διαχείριση, που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, από τις 20 έως τις 29 Μαΐου 2012.

Αιτήσεις συμμετοχής κατέθεσαν 140 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και 23 χωρών του εξωτερικού, εκ των οποίων επελέγησαν 46.

Η ανακοίνωση έγινε σε ειδική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, παρουσία μελών του διοικητικού συμβουλίου και της συμβουλευτικής επιτροπής του WHBA, χορηγών, μελών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και δημοσιογράφων.

Σκοπός της εκπαιδευτικής αυτής δραστηριότητας είναι να προσφέρει γνώσεις σε αξιόλογους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του ιατρικού και βιοεπιστημονικού χώρου από διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες κορυφαίων ιατρικών και βιοεπιστημονικών ερευνητικών κέντρων των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αγγλίας, της Ελβετίας και της Ελλάδας, καθώς και από Φαρμακευτικές και Βιοτεχνολογικές εταιρείες.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος θα λάβει χώρα στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους Οίτυλο της Μάνης, στην Πελοπόννησο, από τις 20 έως τις 26 Μαΐου. Στο διάστημα αυτό, 10 διδάσκοντες καθηγητές και 2 διακεκριμένοι ομιλητές παγκοσμίου φήμης θα παρουσιάσουν σύγχρονες ερευνητικές ανακαλύψεις σε θέματα βασικής και κλινικής ιατρικής έρευνας. Το δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, όπου οι συμμετέχοντες φοιτητές θα παρακολουθήσουν διαλέξεις σχετικά με ανάπτυξη νέων φαρμάκων και επιτυχούς προώθησής τους στην αγορά. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη των φοιτητών στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

www.ofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...