Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Μεξικό: Ζημιές σε πάνω από 500 σπίτια από το σεισμό


Περισσότερες από 500 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταρρεύσει σε πόλεις κοντά στο επίκεντρο του ισχυρού σεισμού των 7,6 βαθμών που έπληξε το νοτιοδυτικό Μεξικό.
Περισσότερες από 500 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταρρεύσει σε πόλεις κοντά στο επίκεντρο του ισχυρού σεισμού των 7,6 βαθμών που έπληξε νωρίτερα το νοτιοδυτικό Μεξικό, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκερέρο 'Ανχελ Αγκουίρε. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Ο Αγκουίρε πρόσθεσε ότι ελέγχονται τα δημόσια κτίρια και τα σχολεία, ενώ έχουν δημιουργηθεί καταφύγια στην πόλη Ομετέπεκ, που βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, αλλά και στις γύρω περιοχές.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην πολιτεία Γκερέρο, 25 χιλιόμετρα από την πόλη Ομετέπεκ, κοντά στα σύνορα με την πολιτεία Οαχάκα.
Το αρμόδιο κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό, ανακοίνωσε νωρίτερα πως δεν αναμένεται μεγάλο και καταστροφικό τσουνάμι, όμως υπάρχει πιθανότητα για παλιρροϊκά κύματα κατά τόπους.
Η δόνηση έγινε αισθητή στην Πόλη του Μεξικού, όπου κτήρια ταρακουνήθηκαν και εργαζόμενοι βγήκαν από τα γραφεία τους στους δρόμους. Για την ώρα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στην πόλη Οαχάκα, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.
Στο μεταξύ η Μαλία, η μεγαλύτερη κόρη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, που κάνει διακοπές στην περιοχή είναι «σώα και ασφαλής» όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...