Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑ ΜΑΜΟΥΘ

Ένα μαμούθ

 Νότια Κορέα: Ο wang Woo Suk πολύ καιρό θεωρηται  ως πρωτοπόρος της κλωνοποίηση - μέχρι που τον κατηγορησαν ότι επινόησε ένα μεγάλο μέρος της έρευνας των βλαστικών κυττάρων του. Τώρα, επιστρέφει με ένα νέο έργο: θέλει να κλωνοποιήσουν ένα μαλλιαρό μαμούθ.
 ερευνητής και πρωτοπόρος κλωνοποίηση Hwang Woo Suk δεν ήταν στην επιστημονικο προσκήνιο από τότε που υποστήριξε ότι έχει δημιουργηθεί με επιτυχία ανθρώπινων εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων με κλωνοποίηση πριν από έξι χρόνια,  η έρευνα αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστη.
Τώρα, 0 αμφιλεγόμενος κτηνίατρος και ερευνητής είναι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και πάλι.Θέλει να χρησιμοποιήσει κατεψυγμένα δείγματα ιστού για να αναδημιουργήσει ένα ζώο που περπατούσε στη γη τελευταία περίπου 10.000 χρόνια πριν: ένα μαλλιαρό μαμούθ.
Hwang Woo Suk και σκύλου Snuppy
Hwang Woo Κυ επιτυχία κλωνοποιημένα Snuppy το 2005
Ο επιστήμονας υπέγραψε πρόσφατα μια συμφωνία για το σκοπό αυτό με ένα πανεπιστήμιο της Ρωσίας Σακά Δημοκρατίας.
Τεράστιες περιοχές της Δημοκρατίας που καλύπτονται από μόνιμο στρώμα του πάγου που έχει αρχίσει να ξεπαγώσουν την πάροδο των ετών λόγω της κλιματικής αλλαγής, αποκαλύπτοντας τα καλοδιατηρημένα ερείπια πολλών μαμούθ που είχε ξαπλώσει παγώσει στον πάγο για πάνω από 10,000 χρόνια.
Για να κλωνοποιήσουν καινούρια ζωή μέσα από τα ερείπια, Hwang χρειάζεται ένα άθικτο πυρήνα του κυττάρου που ελπίζει ότι θα μπορούσε να περιέχει γενετικές πληροφορίες σύνολο του ζώου. Ο επιστήμονας θα έπρεπε να αντικαταστήσει τον πυρήνα των ωαρίων από τα συναφή είδη - στην περίπτωση αυτή μια ινδική ελέφαντα - με εκείνα που λαμβάνονται από τα κύτταρα του μαμούθ.
Είναι δυνατό - κατ 'αρχήν. Πριν από τρία χρόνια, ως μέρος ενός έργου κλωνοποίηση μαμούθ στην Ιαπωνία, οι ερευνητές δεν κατόρθωσαν να κλωνοποιήσουν ένα ποντίκι από τα κύτταρα του ένα τρωκτικό που είχαν παγώσει εδώ και 16 χρόνια. Τίποτα δεν έχει ακούσει για αυτό το έργο από τότε.
Κατακερματισμένο DNA
Alex Greenwood, βιολόγος στο Ινστιτούτο Leibniz για το ζωολογικό κήπο και Άγριας Ζωής Ερευνών (IZW) στο Βερολίνο, διατηρεί επιφυλάξεις για την κλωνοποίηση μαμούθ-έργο. Μια πρώτη ματιά στο μικροσκόπιο μπορεί να δώσει στους επιστήμονες λόγος για την ελπίδα, διότι μπορεί να διακρίνει τα περιγράμματα των κυττάρων και των κυττάρων, ακόμη και σε πυρήνες μαμούθ ιστό.Αλλά οι δομές δεν είναι άθικτο, Greenwood δήλωσε, "Είναι κατεψυγμένα αποτυπώματα του αρχαίου κυττάρων."
Η βιολόγος έχει αποφανθεί ότι το μαμούθ από τη Σιβηρία ιστός μπορεί να περιέχει κύτταρα λειτουργία. "Περίπου 10.000 χρόνια μονίμως αρκετά διαφορετική από 16 χρόνια στην κατάψυξη», είπε, αναφερόμενος στην ιαπωνική πείραμα.
Οι θερμοκρασίες δεν είναι σταθερές στη Σιβηρία, έτσι ώστε σύμφωνα με το βιολόγο, ο ιστός και πάγωσε αποψυχθεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των χιλιετιών. Η διαδικασία αυτή καταστρέφονται όλα τα ζωντανά κύτταρα »μικροδομές - ποιο είναι το DNA αριστερά είναι κατακερματισμένη.
"Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μπορεί να λειτουργήσει», δήλωσε ο Γκρίνγουντ.
Γενετική παζλ
μωρό μαμούθ
Το μωρό μαμούθ Ljuba dicovered ήταν το 2007
Μοριακός γενετιστής Στέφαν Σούστερ από το Pennsylvania State University, συμφώνησαν ότι η κλωνοποίηση δεν είναι ο τρόπος για να αναδημιουργήσει ένα μαλλιαρό μαμούθ. Αλλά ανασυγκρότησης θα μπορούσε να είναι δυνατή με άλλα μέσα, πρόσθεσε. Το 2009, ο γενετιστής και η ομάδα του ανακατασκευαστεί με επιτυχία το 70 τοις εκατό των γενετικών πληροφοριών ενός μαμούθ. Δεν χρησιμοποιούν πυρήνες των κυττάρων, αλλά μικρά τμήματα γενετικού υλικού που βρέθηκαν στη γούνα των ζώων κατεψυγμένο ».
Οι Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να θέσουν τις γενετικές πληροφορίες με τη σωστή σειρά, και μέσα σε λίγα χρόνια το γονιδίωμα μαμούθ μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί, όπως εκείνη πολλών άλλων ζώων, είπε ο Σούστερ. Με ένα πλήρες σχέδιο για το χέρι, η γενετική πληροφορία μπορεί να βάλει μαζί λίγο λίγο, δήλωσε ο γενετιστής.
Από τα βακτήρια να μαμούθ
Ρεαλιστική απόδοση των βακτηρίων κύτταρα?
Είναι ευκολότερο να χτίσει τα βακτήρια από το DNA ενός μαμούθ
Το 2010, ΗΠΑ, βιολόγος και ερευνητής γενετικής Κρεγκ Βέντερ ήταν ο πρώτος για να αναδημιουργήσει πλήρες γονιδίωμα ενός βακτηρίου. Σούστερ είναι πεπεισμένος ότι η ίδια θα μπορούσε να γίνει στην περίπτωση ενός μαμούθ - αν γονιδίωμα του ζώου δεν ήταν πάνω από 10.000 φορές μεγαλύτερη από εκείνη των βακτηρίων.
Εφ 'όσον δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα τέτοιο μεγάλο γονιδίωμα συνθετικά, οι επιστήμονες έχουν να επιλέξουν μια διαφορετική προσέγγιση. Σύμφωνα με τον Σούστερ, οι ερευνητές θα μπορούσε να αποκατασταθεί μια παρόμοια γονιδίωμα μέχρι να γίνει περισσότερο σαν-μαμούθ. Το πιο κοντινό συγγενή είδη είναι η ινδική ελέφαντας.
Γιώργος Εκκλησίας, μια γενετική ερευνητής στο Harvard Medical School στη Βοστόνη, εργάζεται για ακριβώς ένα τέτοιο έργο. Η ομάδα του ανέπτυξε μια συσκευή που μπορεί να αλλάξει τα βακτήρια, ένα είδος «μηχανής εξέλιξη." Είπε ότι το μηχάνημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει τα βακτήρια σε βασικό επίπεδο, έτσι ώστε τα κύτταρα ελέφαντα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε κύτταρα του μαμούθ.
Αλλά ακόμα και τότε, η επιστήμη δεν θα έχει πράγματι δημιουργήσει μια νέα μαμούθ. Το γονιδίωμα θα πρέπει να μεταφερθούν σε ένα ζωντανό κύτταρο - την ίδια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την κλωνοποίηση. Εδώ, επίσης, μια ινδική αγελάδα ελέφαντα θα είναι το ωάριο δότη και παρένθετη μητέρα. Η επιστήμη δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο όμως, Εκκλησία είπε, με μια νοσταλγική ματιά σε ένα μικρό λούτρινο ζωάκι μαμούθ σκαρφαλωμένο πάνω στο γραφείο του: "Αλλά η διαδικασία είναι σε καλό δρόμο."
Από τον πάγο και στο ζωολογικό κήπο
Σούστερ είπε ότι πριν από τρία χρόνια, σκέφτηκε η ανάπτυξη είναι απολύτως αδύνατο. "Σήμερα, δεν έχω πλέον νομίζω ότι είναι εντελώς αδύνατο», είπε.
Αλλά απλά ότι η κλωνοποίηση, όπως οραματίστηκε ο Hwang δεν είναι η λύση και την ανακατασκευή ενός πλάσμα εποχή των παγετώνων είναι πολύ πιο περίπλοκη, πρόσθεσε.
Συντάκτης: Michael Lange / db
Συντάκτης: Sean Sinico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...