Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΙΟΒΕ: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο


πηγη:topontiki.gr

thumb
Άνοδο κατά 1,6 μονάδες κατέγραψε τον Απρίλιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.
Τον Απρίλιο ο Δείκτης έφτασε στις 77,3 μονάδες, από 75,7 μονάδες με την Βιομηχανία και τις Κατασκευές να βρίσκονται πρώτες στις επιχειρηματικές προσδοκίες σε αντίθεση με τις Υπηρεσίες και το Λιανικό Εμπόριο που παραμένουν αμετάβλητες.
Συγκεκριμένα τα στοιχεία του ΙΟΒΕ αναφέρουν ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση της βραχυπρόθεσμης εξέλιξης της παραγωγής στη Βιομηχανία, ενώ ήπια αύξηση παρουσιάζουν η ζήτηση και οι παραγγελίες των επιχειρήσεων. Στις Κατασκευές υπάρχει ελαφρά άμβλυνση των προσδοκιών για το πρόγραμμα εργασιών και την απασχόληση, ενώ στο Λιανικό Εμπόριο και στις Υπηρεσίες υπάρχουν αρνητικές εκτιμήσεις από τις επιχειρήσεις για τις πωλήσεις και τη ζήτηση.
Στο μεταξύ τα στοιχεία του ΙΟΒΕ αναφέρουν επίσης ότι υπάρχουν ακόμα μεγάλες αβεβαιότητες για την πορεία της οικονομίας και διαμορφώνεται ένα περιβάλλον αναμονής των μετεκλογικών εξελίξεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...