Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Σχέδιο δολοφονίας του Ωνάση από Νίξον

Τρομερές αποκαλύψεις που έρχονται στη δημοσιότητα μέσα από το βιβλίο «Τα σκοτεινά μυστικά του Νίξον», ο βετεράνος δημοσιογράφος Ντόν Φούλσομ, παρουσιάζει το Νίξον, ως έναν κυνικό και αδίστακτο άνθρωπο που διατηρούσε μακροχρόνιου δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα και που ενορχήστρωσε δολοφονικές ενέργειες κατά των Φιντέλ Κάστρο, Σαλβαδόρ Αλιέντε και Αριστοτέλη Ωνάση.
Τα στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας προήλθαν από απόρρητα έγγραφα και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες κατά τη διάρκεια της θητείας του Νίξον, του μοναδικού Αμερικανού προέδρου που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία,  στόχος για την εξόντωση του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν η ανατροπή της συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία για την κατ΄ αποκλειστικότητα μεταφορά του πετρελαίου της.
Ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο Νίξον , έδωσε εντολή την δολοφονία του Χιλιανού ηγέτη Σαλβαδόρ Αλιέντε ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία ακόμα και ο Ελληνική καταγωγής αντιπρόεδρος Σπίρο Αγκνιου , δέχθηκε απειλές για τη ζωή του στην περίπτωση που θα αρνούνταν να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ένα σκάνδαλο δωροδοκίας σε βάρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...