Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ‏


Αγαπητοί συνάδελφοι

Σας ενημερώσουμε ότι το ΙΚΑ έχει διακόψει την διαδικασία εκτύπωσης των Ατομικών Αποσπασμάτων Ασφάλισης (απόκομμα ενσήμων), τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή στο site του ΙΚΑ. Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα ένσημά σας και να αντλείτε πληροφόρηση σχετικά με τον Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης σας, πρέπει να εγγραφείτε στην ηλεκτρονική υπηρεσία του ΙΚΑ μπαίνοντας στο αντίστοιχο site (www.ika.gr) και συγκεκριμένα στο πεδίο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους > Πιστοποίηση Ασφαλισμένου > Ηλεκτρονική υπηρεσία για την πιστοποίησή σας > Εγγραφή Χρήστη.

Αφού συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα, επιλέγετε Αποθήκευση και εκτυπώνετε τα στοιχεία εγγραφής σας, προκειμένου να μεταβείτε με αυτά σε οποιοδήποτε Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ  για να λάβετε Κλειδάριθμο (τον Α.Μ.Α και τον Α.Μ.Κ.Α μπορείτε να τους βρείτε στο βιβλιάριο ασφάλισης ή σε προηγούμενα δελτία ενσήμων). Κατά την επίσκεψη σας στο υποκατάστημα του ΙΚΑ θα πρέπει να έχετε μαζί σας την εκτύπωση της φόρμας εγγραφής που πραγματοποιήσατε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΙΚΑ, το βιβλιάριο ασφαλισμένου, φωτοαντίγραφο της ταυτότητας σας και το πρωτότυπο αυτής.

Με την παραλαβή του Κλειδαρίθμου, επιστρέφετε στο πεδίο Πιστοποίηση Ασφαλισμένου > ηλεκτρονική υπηρεσία για την πιστοποίησή σας > Ενεργοποίηση Χρήστη και αφού συμπληρώσετε τα σχετικά στοιχεία, επιλέγετε Ενεργοποίηση.

Στο εξής, μπορείτε να εισέρχεστε στον Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισής σας ηλεκτρονικά μέσω του πεδίου ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους > Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης > e-Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης, πληκτρολογώντας τον Κωδικό Χρήστη και το Συνθηματικό σας. Συμπληρώνοντας το χρονικό διάστημα που επιθυμείτε και επιλέγοντας Έκδοση Λογαριασμού έχετε πρόσβαση στα αναλυτικά στοιχεία του Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης σας, τα οποία μπορείτε να αποθηκεύετε και να εκτυπώνετε.


Στη διάθεσή σας

Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...