Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μετά την Ελλάδα, η Ισπανία και η … Ιταλία οδεύουν προς το πακέτο οικονομικής βοήθειας της ΕΕ

ImageΤο δρόμο για την υποβολή αιτήματος διάσωσης από τις Βρυξέλλες φαίνεται να ετοιμάζεται να ακολουθήσει η Ισπανία σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές. Όπως εκτιμάται η κυβέρνηση της χώρας θα ζητήσει την ένταξη της σε ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας, ανάλογο με αυτό της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.
Ήδη, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας έχει σπάσει το φράγμα του 6% και έχει σταθεροποιηθεί στα όρια του απαγορευτικού για δανεισμό από τις ελεύθερες αγορές 6,5%.
Η κατάρρευση της τέταρτης σε μέγεθος τράπεζας της χώρας, της Bankia, έδωσε το σήμα για να επιταχυνθούν οι εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Επιπλέον αυτό που ανησυχεί του οικονομικούς αναλυτές είναι η αντίστοιχη πορεία της ιταλικής οικονομίας αφού μια απλή ματιά στα spreads των ομολόγων της καθώς και στις αποδόσεις τους, αρκεί για να αποδείξει του λόγου το αληθές.
Πιο συγκεκριμένα τα ιταλικά 10ετή ομόλογα έφτασαν να έχουν απόδοση της τάξης του 5,7% με 5,8%. Δηλαδή, μια ανάσα από το απαγορευτικό 6% γεγονός που σημαίνει ότι σε λίγο, ούτε η Ιταλία θα μπορεί να δανείζεται από τις ελεύθερες αγορές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...