Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Δηλώσεις Σαμαρά, Κ. Παπαδόπουλου


 Δηλώσεις Σαμαρά, Κ. ΠαπαδόπουλουΟι Γιώργος Σαμαράς και Κυριάκος Παπαδόπουλος εκπροσώπησαν σήμερα τους διεθνείς στη συνέντευξη Τύπου της εθνικής, στο προπονητικό κέντρο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Αμφότεροι δέχθηκαν αρκετές ερωτήσεις από τους Γερμανούς δημοσιογράφους, που από χθες είναι αρκετοί στο αθλητικό κέντρο του Λεγκιόνοβο. «Πώς αισθάνεσαι για το γεγονός ότι παίζεις στη Σάλκε;», ρωτήθηκε ο Παπαδόπουλος. «Σίγουρα είναι ξεχωριστό, καθώς θα αγωνιστώ απέναντι σε παίκτες που γνωρίζω. Δεν λέει κάτι αυτό όμως, τους αντιμετωπίζω σαν όλους τους άλλους και θα προσπαθήσω για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο «μικρός» της Σάλκε κλήθηκε επίσης να απαντήσει στο αν αποτελεί πλεονέκτημα για την εθνική η παρουσία παικτών που γνωρίζουν το γερμανικό πρωτάθλημα: «Σίγουρα είναι πλεονέκτημα για εμάς. Πολλοί συμπαίκτες μου ξέρουν τον τρόπο παιχνιδιού των Γερμανών κι αυτό θα μας βοηθήσει να τους αντιμετωπίσουμε». Όσο για το στόχο της Ελλάδας και τη γνώμη του για τον Μάριο Γκόμεζ; «Η πρόκριση στα προημιτελικά ήταν ο πρώτος στόχος μας. Τον πετύχαμε και από εδώ και πέρα ό,τι καταφέρουμε θα είναι μεγάλη υπόθεση. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στη διοργάνωση. Ο Γκόμεζ είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Θα δούμε στο γήπεδο».
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σαμαράς αρνήθηκε ότι η Ελλάδα θα παίξει απέναντι στη Γερμανία για να αποδείξει κάτι. «Δεν μπορούμε να βάζουμε την πολιτική μέσα στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα παιχνίδι. Εμείς θα μπούμε να το ευχαριστηθούμε και να πάρουμε το μάξιμουμ», απάντησε ο επιθετικός της Σέλτικ και πρόσθεσε: «Δεν παίζουμε για τους εαυτούς μας, παίζουμε για όλη την χώρα, για 11 εκατομμύρια κόσμο που περιμένει να βγει στους δρόμους. Καταφέραμε να δώσουμε μεγάλη χαρά στο ματς με την Ρωσία και θέλουμε να το ξανακάνουμε».
Κληθείς να συγκρίνει την τωρινή ομάδα με εκείνη του 2004, απάντησε ότι είναι αδύνατον να γίνουν συγκρίσεις: «Δεν μπορούμε να διαλέξουμε αντίπαλο. Φτάσαμε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, πετύχαμε τον στόχο μας και δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι ο αντίπαλος. Μα ενδιαφέρει να παίξουμε, να το ευχαριστηθούμε. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτή την ομάδα με εκείνη του 2004».
Στο σημείο εκείνο ο Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι, αναφορικά με τον αντίπαλο, «δεν έχει καμία σημασία είτε ήταν η Πορτογαλία, είτε η Γερμανία. Από εδώ και πέρα ό,τι κι αν γίνει θα είναι καλό. Θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, θα αγωνιστούμε, θα τα δώσουμε και θα δούμε στο τέλος». Στο τέλος της συνέντευξης, ο νεαρός κεντρικός αμυντικός ρωτήθηκε γιατί ανησυχούν οι Γερμανοί, αφού είναι το φαβορί της αναμέτρησης. «Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό τους», απάντησε. «Προφανώς, μας υπολογίζουν και μας φοβούνται μάλλον ως λαό».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...