Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Κύπρος: Έποικοι φεύγουν από τα κατεχόμενα



http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2012/07/Cyprus-occupied-Tiliria.jpgΗ κρίση που μαστίζει γενικότερα τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου και την ψευδοκυβέρνηση, η οποία όντας αποκλεισμένη από το διεθνές σύστημα, περιμένει την οικονομική βοήθεια από την Τουρκία για να επιβιώσει, φαίνεται ότι ωθεί πολλούς εποίκους στο να φύγουν και να επιστρέψουν στα τουρκικά εδάφη για να να βγάλουν τα προς το ζειν.

Το πλήρες άρθρο προέρχεται από τον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Sigma Live.


Επιστρέφουν οι έποικοι στην Τουρκία λόγω οικονομικής κρίσης

Στην Τουρκία επιστρέφουν πολλοί έποικοι εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης στα κατεχόμενα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Σταρ Κίπρις.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για Τούρκους υπηκόους που ζουν στα κατεχόμενα τα τελευταία 20-30 χρόνια, ενώ γίνεται λόγος για συνολικά 1.100 οικογένειες.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις μερικών εξ αυτών που λένε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως το γεγονός ότι οι «εταιρείες» στις οποίες εργάζονται δεν τους καταθέτουν τα ανάλογα ποσά στο «ταμείο προνοίας» και «κοινωνικών ασφαλίσεων», ενώ ορισμένοι δεν μπορούν να ανανεώσουν την «άδεια εργασίας» τους στα κατεχόμενα.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...