Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

"Στα ύψη η ευρωανεργία αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ"!

Επί τρία συνεχόμενα χρόνια ζούμε με τις απειλές περι εξόδου από το ευρώ και μετατροπής μας σε Αλβανία του Χότζα. Το φοβερό σε αυτή την ιστορία είναι η "μπλόφα". Η προσπάθειά τους να πείσουν τον κόσμο ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για αυτούς εάν η συμμετοχή μας στην ευρωζώνη ακυρωθεί. Όμως χθες ο σύμβουλος της κ. Μέρκελ,ο Λαρς Φελντ προέβλεψε καταστροφή του γερμανικού ΑΕΠ με μείωση μέχρι και 10% σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ,ο οποίος Φελντ είναι ένας από τους πέντε «σοφούς οικονομολόγους» της ομάδας συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης. 'Ομως υπάρχει και άλλος που συμφωνεί με αυτές τις απόψεις.


Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) προειδοποιεί για τις δραματικές συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς, όπως δηλώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της ILO, ο μέσος όρος της ανεργίας θα ανέβαινε στο 13%, ενώ τονίζει ότι σε αντίθεση με αυτά που συχνά υποστηρίζουν κάποιοι, η Γερμανία δεν θα έμενε αλώβητη.

«Ο μέσος όρος της ανεργίας θα ανέβαινε στο 13% στις 17 χώρες της Eυρωζώνης», υποστηρίζει συγκεκριμένα ο επικεφαλής οικονομολόγος της ILO, Έκεχαρντ Ερνστ, σε συνέντευξή του προς την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Στο τέλος του 2011 το ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ έφτασε το 10%.

Σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα δεχόταν πλήγμα και η απασχόληση στη Γερμανία, τονίζει, προσθέτοντας ότι σε αντίθεση με αυτά που συχνά υποστηρίζουν κάποιοι, η Γερμανία δεν θα έμενε αλώβητη.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της ILO, ενδεχόμενη ελληνική έξοδος θα είχε δραματικές συνέπειες για τις υπερχρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Ο Έκεχαρντ Ερνστ «βλέπει» στην περίπτωση αυτή το γενικό ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία να σκαρφαλώνει το 2014 στο 27,7% και την ανεργία στους νέους στο 51,3%.

Ολέθριες θα ήταν οι συνέπειες της διάλυσης της Ευρωζώνης, προσθέτει ο οικονομολόγος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία θα έφτανε το 2014 το 11,3% (από 6,8% σήμερα), στη Γαλλία η ανεργία θα διαμορφωνόταν στο 17% και στην Ισπανία θα άγγιζε το 37%.

Το ερώτημα είναι ποιός δουλεύει, ποιόν; Ποιος θα καταστραφεί οι Έλληνες πολίτες ή οι Ευρωπαίοι; Εμείς τουλάχιστον συνηθήσαμε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...