Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Τριλογία για το «Hobbit» από τον Πίτερ Τζάκσον



Την πρόθεσή του να ολοκληρώσει, με το γύρισμα μιας τριλογίας, τη νέα σειρά ταινιών βασισμένη στο βιβλίο «Hobbit» του Αγγλου φιλόλογου και συγγραφέα Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν, αποκάλυψε με ανακοίνωσή του ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον.
Ο δημιουργός του βραβευμένου με Όσκαρ κινηματογραφικού «Αρχοντα των Δακτυλιδιών», έδωσε στην επερχόμενη ταινία του τον υπότιτλο «Αn unexpected journey» και παραδέχτηκε πως η ενασχόληση του με τη νέα κινηματογραφική παραγωγή υπήρξε πράγματι ένα «απροσδόκητο ταξίδι» για τον ίδιο. «Πρόκειται για μια ιστορία που ανατήχθηκε κατά τη διαδικασία της αφήγησης, όπως έλεγε και ο ίδιος ο Τόλκιν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης.
Το πρώτο μέρος της ταινίας «Hobbit» θα προβληθεί στους κινηματογράφους από τις 14 Δεκεμβρίου του 2012, ενώ το δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί στις σκοτεινές αίθουσες, ένα χρόνο μετά.

Οι «φήμες» για γυρίσματα του τρίτου μέρους της ταινίας, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων της περασμένης εβδομάδας. Οι συζητήσεις άρχισαν μετά τα λεγόμενα του Τζάκσον ότι ήθελε να έχει στη διάθεση του περισσότερο υλικό, μετά και την ολοκλήρωση της φωτογράφησης. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον τρόπο που τα στοιχεία της ιστορίας "δένουν" μεταξύ τους, συγκεκριμένα, με τη δύναμη των χαρακτήρων και των ηθοποιών που τους ερμηνεύουν», σχολίασε ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε: «Όλα αυτά είχαν ως συνέπεια να αναρωτηθούμε το αν θα αξιοποιούσαμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα για αυτή την ιστορία».
Η ολοκλήρωση των γυρισμάτων των δύο ταινιών «Hobbit» πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Αγγλος ηθοποιός Μάρτιν Φρίμαν, γνωστός από τη σειρές «The Office» και «Sherlock», ενώ επιστρέφει ως ο μάγος Γκάνταλφ ο Ίαν Μακ Κέλεν και ο ’ντι Σέρκις ως Γκόλουμ. Επίσης, στην ταινία εμφανίζονται οι Ελάιζα Γουντ, Κέιτ Μπλάνσετ, Εβάντζελιν Λιλ, Λουκ Έβανς, Ορλάντο Μπλουμ, Κρίστοφερ Λι και Μπίλι Κόνολι.http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...