Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ν. Καραμούζης: Αλλάζει το κλίμα για την Ελλάδα στο εξωτερικό

-->Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank [EFGr.AT] Σχετικά άρθρα που είχε σειρά επαφών στο Λονδίνο με διεθνείς θεσμικούς φορείς και πελάτες του Ομίλου,τόνισε πως «ήδη καταγράφεται ανανεωμένο και αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον, μεγαλύτερη κατανόηση και βελτιούμενες προσδοκίες ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και θα καταφέρει να επιστρέψει σε αναπτυξιακή πορεία».

«Αισθητή αλλαγή του κλίματος» για την Ελλάδα στο εξωτερικό, τις τελευταίες εβδομάδες, διαπίστωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Λονδίνο, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων στελεχών της τράπεζας.

Ο κ. Καραμούζης, που είχε σειρά επαφών με διεθνείς θεσμικούς φορείς και πελάτες του Ομίλου, τόνισε πως «ήδη καταγράφεται ανανεωμένο και αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον, μεγαλύτερη κατανόηση και βελτιούμενες προσδοκίες ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και θα καταφέρει να επιστρέψει σε αναπτυξιακή πορεία».
Όπως είπε, στις συναντήσεις αυτές καταγράφηκε, για πρώτη φορά μετά από μια μακρά περίοδο, έντονο ενδιαφέρον για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Καραμούζη, ο τζίρος στη δευτερογενή αγορά ομολόγων του δημοσίου έχει αυξηθεί σημαντικά από 20 - 30 εκατ. ευρώ ημερησίως, σε 300 - 350 εκατ. ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες, με τις τιμές των ελληνικών ομολόγων να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από τα χαμηλά τους επίπεδα.
Η επιστροφή στο τραπεζικό σύστημα, καταθέσεων από το εξωτερικό και χαρτονομισμάτων από το εσωτερικό, συνεχίζεται, οι επισκέψεις εξειδικευμένων επενδυτικών οίκων στην Ελλάδα έχουν πυκνώσει σημαντικά, κυρίως με στόχο την ενεργό συμμετοχή τους στην αναδιοργάνωση της ελληνικής οικονομίας.
Παράλληλα, η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στις διεθνείς αγορές δείχνει αξιοσημείωτα σημεία βελτίωσης, χωρίς βέβαια να έχει αποκατασταθεί πλήρως η πρόσβασή τους στις αγορές, σημείωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.   naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...