Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Επεισόδια μετά την απεργιακή διαδήλωση στη Βαρκελώνη


Στη Βαρκελώνη ομάδες νέων συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας στο περιθώριο των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν σε όλη την Ισπανία στο πλαίσιο γενικής απεργίας.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι της Βαρκελώνης, λόγω των επεισοδίων που ξέσπασαν, στο περιθώριο των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν σε όλη την Ισπανία στο πλαίσιο γενικής απεργίας.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών της Καταλονίας, ομάδες νέων συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας που χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες για να τους διαλύσουν.
Η καταλανική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες, στις οποίες διακρίνονται νέοι να πυρπολούν κάδους απορριμμάτων και να έρχονται αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς. Αλλες ομάδες νεαρών εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών ή κυνηγούσαν τα περιπολικά.
«Έκαψαν πολλούς κάδους και έσπασαν τη βιτρίνα ενός καταστήματος. Έκαψαν ό,τι μπορούσαν να κάψουν», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.
Σε ολόκληρη τη χώρα διοργανώθηκαν περίπου 100 διαδηλώσεις, μετά από έκκληση των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων, Comisiones Obreras (CCOO) και UGT. Οι ενώσεις διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στα εργασιακά που ανακοίνωσε στις 11 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι και ήδη ισχύουν με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία έχει φτάσει το 22,85%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...