Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Προτροπή για δράση από Σόιμπλε και Ρομπάι




thumb
Προειδοποίηση να μην υπάρξουν υπερβολικές παραχωρήσεις έναντι της Ελλάδας απευθύνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
"Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μεγαλύτερη ευελιξία στον χρόνο εφαρμογής του προγράμματος συνεπάγεται μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση για τις χώρες μέλη της ένωσης", επισημαίνει προς την κυριακάτικη Welt am Sonntag. "Εάν αναβληθεί η υλοποίηση των στόχων σε Ελλάδα ή και άλλες χώρες που έχουν υπαχθεί στους μηχανισμούς στήριξης, τότε θα χρειαστούν περισσότερα δάνεια και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα σε ορισμένες χώρες της ΕΕ", προσθέτει ο βαν Ρομπάι.
Η σημαντικότερη αποστολή της νέας κυβέρνησης του Α. Σαμαρά είναι να εφαρμόσει γρήγορα, άμεσα και απρόσκοπτα τα συμφωνηθέντα και όχι να αρχίσει να ρωτά και πάλι τι άλλο μπορούν να της προσφέρουν οι υπόλοιποι επισημαίνει την ίδια ώρα προς την Bild της Κυριακής ο γερμανός υπ. Οικονομικών Σόιμπλε. "Η μπάλα είναι στα χέρια των Ελλήνων, είναι στο χέρι τους να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων πολιτών. Αυτό μπορούν να το πετύχουν μόνον με συγκεκριμένες δράσεις και πράξεις", λέει ο κ. Σόιμπλε σχολιάζοντας δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην ίδια εφημερίδα.
Πηγή: www.dw.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...