Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Σύσκεψη για την προετοιμασία της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής


thumbΠυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της ελληνικής αντιπροσωπείας και ιδιαίτερα του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή, αφού ξεκαθαρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν πρέπει να ταξιδέψει.

Ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ενώ το πρωί της Δευτέρας έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τα στελέχη που θα μεταβούν στις Βρυξέλλες και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.
Το ενδεχόμενο να συνοδεύσουν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στις Βρυξέλλες εξετάζουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης, καθώς κάτι τέτοιο ήταν στα σχέδιά τους το προηγούμενο διάστημα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, στο επίσημο δείπνο των αρχηγών κρατών, την Πέμπτη, ο κ. Αβραμόπουλος θα θέσει το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής που προβλέπει η δανειακή σύμβαση, αλλά προεξοφλείται ότι ακόμη και αν υπάρξουν τοποθετήσεις από την πλευρά κάποιων ευρωπαίων ηγετών, δεν θα ληφθεί απόφαση – θετική ή αρνητική. Η συμμετοχή του Κωστή Χατζηδάκη στην κυβερνητική αποστολή και η παρουσία του στη Σύνοδο το πρωί της Παρασκευής δείχνουν ότι ο υπουργός Ανάπτυξης είναι πρόσωπο-κλειδί στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αναλαμβάνοντας ένα υπερενισχυμένο υπουργείο, και θα είναι καθοριστική η συμβολή του στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής.  πηγη:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...